Indretning af have: Sådan får du en flot have

Har du også drømmen om den helt perfekte have, men er du i tvivl om, hvor du skal begynde? Denne guide er til dig, som drømmer om en anden have. Du får tips til, hvor du skal starte, og hvordan du kommer i mål. Denne guide vil også give dig inspiration til, hvad du kan lave i din have.

Hvad drømmer du om?

Måske drømmer du om en ny træterrasse omringet af smukke blomsterbede eller en have omringet af hegn i det helt rette træmateriale? Det kan også være, at du drømmer om en køkkenhave, hvor du kan dyrke dine egne grøntsager eller en have fyldt med de lækreste frugttræer? Det er helt op til dig, hvordan din have skal se ud, og det er kun fantasien, som sætter grænser.

3 typiske haver i Danmark

I Danmark er der 3 typer af haver, som ofte går igen:

  • Den lange og smalle rækkehushave
  • Den lille forhave og store baghave
  • Vinkelhaven om parcelhuset

Er du ejer af en af disse haver? I så fald findes der mange forskellige muligheder, som man kan eksperimentere med. Haven er en legeplads, som skal være et rart sted at være. Alle de ønsker og behov, som du kunne have omkring din drømmehave, bør udleves og gøres til en realitet.

Havetrends

Der er helt klart en masse havetrends, som skifter hele tiden. En af de helt store trends er at lade haven gro. Det vil sige plante en hel del forskellige buske, træer og blomster og simpelthen lade det gro på en helt naturlig måde. Selvfølgelig skal man passe på med ukrudt osv., men en have der ikke er 100% veltrimmet, er rigtig moderne.

Indretning af have: Planlægning

Hvor skal du starte? Først og fremmest skal du planlægge, hvordan du vil komme i mål med din nye have. Skal du hyre en anlægsgartner, eller skal du selv stå for haveprojektet? Hvor stor en del af projektet skal anlægsgartneren stå for, og hvad skal du selv stå for?

Det kan både være sjovt og givende at være en del af projektet og hjælpe til, men man skal være forberedt på, at et haveprojekt tager lang tid at fuldføre, hvis man skal gøre det hele selv. Det kan derfor være en god idé at hyre en anlægsgartner til at udføre projektet, hvis man ikke selv har tid, eller har brug for hjælp.

Indretning af have: Design

Det næste du skal overveje er, hvilke funktioner din have skal have. Hvilket udtryk drømmer du om? Skal det være en farverig have, en have med et minimalistisk design, et nordisk design eller måske noget helt fjerde?

Det kræver engagement, hvis du selv skal gøre det!

Hvis du gerne vil være en stor del af projektet, kræver det engagement, ellers når man ingen vegne. Til tider kan projektet virke uoverskueligt, men man må fortsætte for at komme i mål. Det er helt normalt at støde ind i uventede problemer, når det angår haveprojekter. Især hvis det er mere omfattende og større haveprojekter.

Det er helt klart nemmere, at overlade dine ønsker til en anlægsgartner, som er specialiseret i anlægning og indretning af haver. Det vil spare dig tid, og du vil få din drømmehave helt uden fejl og mangler. I de fleste tilfælde vil det også tage en del kortere tid, da anlægsgartneren vil fokusere fuldt ud på dit projekt.

Skal du have hjælp til indretning af haven?

Hvis du vælger at få hjælp til indretningen af din drømmehave, så er det gode penge givet ud. Du køber dig til eksperthjælp og mange års erfaring i indretning af haver. Det er helt normalt at anlægsgartnere, kan udføre en lang række forskellige opgaver inden for haveindretning.

Dette er nogle af anlægsgartnerens opgaver:

  • Brolægning og flisearealer
  • Haveanlæg
  • Træterrasser
  • Opsætning af hegn
  • Pleje af grønne områder
  • Og meget mere

Vælg den rette anlægsgartner til indretning af din have

Det er vigtigt at vælge den rette anlægsgartner til at indrette din drømmehave. Det er ret normalt, at man leder efter en professionel og effektiv anlægsgartner, som gerne har et par års erfaring på området.

I GP Anlæg er vi eksperter på alle områder inden for anlægsarbejde og indretning af have. Vi kan stå for hele processen fra idégenerering til udførelse af projektet. Du kan trygt overlade det hele til os. Det er helt op til dig, hvor meget indflydelse du vil have i dit haveprojekt. Vi lytter selvfølgelig til dine behov, hvis du har nogle specifikke ønsker.

Din have – dit frirum

Din have er dit frirum, så husk at tage kontrol, hvis du vælger at hyre en anlægsgartner. Forklar dine ønsker og behov, så I sammen kan planlægge din nye have. Anlægsgartneren vil lytte til dig og give sine bedste råd efter erfaring.

Gør din drømmehave til en realitet

Vil du gerne have drømmehaven færdig til foråret og sommeren? Jo hurtigere du tager beslutningen, jo hurtigere står din drømmehave klar. Det er altid spændende at gå i gang med nye projekter, og sådan er det også med haveprojekter.